Motivation

I nr 288/06-2008 av tidningen Body finns en liten artikel med översrkiften "BIGGEST LOSER?"
I artiklen kan man läsa om 19-åriga skånekillen Mikael Hamrin som gick ner 66 kg på 4 månader. Anledningen till viktnedgången är att han blev förtjust i en tjej, men att denna tjej inte kunde se honom för vem han var pga all övervikt. Dessutom hade hon en annan pojkvän vid tillfället. Dock gjorde han ingenting åt saken i början, men efter en resa till Thailand med familjen där de videofilmade och han såg sig själv och då också insåg hur rund han var, så var beslutet fattat.
Han skulle gå ner i vikt, så var det bara.
Vid denna tidpunkt vägde han hela 136 kg.
Tidningen har då frågat honom hur han gjorde för att gå ner alla dessa 66 kg på denna relativt korta tid och han svarar:

"Jag började gå en timme varje dag innan frukost. Därefter var det dags för skoldagen, där jag hade med mig egen mat, oftast kyckling, sallad, keso, stekta sojabönor och liknande. När jag kom hem från skolan, så cyklade jag ner till gymmet där jag sedan körde en timme kardio, och efter det en timme styrketräning. Och då endast med lätta vikter med många repetioner. Oftast så gick jag med cykeln bredvid mig i rask takt hem från gymmet, cirka tre kilometer. Jag körde på en riktigt hård diet, vilket gjorde att jag rasade snabbt i vikt i början. Därefter stannade vikttappet upp i en-två veckor, innan jag fortsatte att tappa i vikt."

Detta kallar jag verkligen en motivationsporre. Är man låg en dag och inte riktigt känner för och träna så är det bara till och plocka fram denna texten och så kommer träningslusten krypandes. Jag känner hur min kommer nu, men jag kan inte träna för tillfället då jag börjar jobba om ca 45 min.
Träningen kommer ikväll, var så säker på det.

Slutet på denna solskenshistoria är helt klockren:

Mikael är förlovad med tjejen han blev så förtjust i.

Dagens träning

15 min intervall på löpbandet - distans 1,66 km
Axlar 1 x 10
Mage 2 x 10

Snabbt besök

Som jag skrev tidigare så var det dags för ett besök på gymmet idag då det var ca 1 vecka sedan vi var där sist.
Sagt och gjort så körde vi dit nästan med en gång Benny kom hem från jobb. Lusten att träna var nästan på topp... men den försvann nästan med en gång innanför dörren på gymmet pga värmen som var där. På det gymmet vi tränar på är det inte världens bästa luft och ännu värre var det nu i denna väldiga värmen.
Det blev 15 min intervall på löpbandet. Jag kom 1,66 km på 15 min och det känns kanske inte så bra, men det är bättre än ingenting och jag måste tänka på att jag nästan precis börjat tycka om att springa. Förut hatade, verkligen hatade, jag att springa och jag orkade inte springa 1 min ens.. men nu har det blivit lite bättre och jag tycker om att springa mer och mer för varje gång nu. :)
Målet är att klara jogga, utan att stanna en enda gång, 5 km på max 30 min. Vet inte om det är rimligt, men jag satsar på det ialla fall.
Efter löpbandet blev det axlar och mage... sedan orkade vi verkligen inte mer. Känns som om man är super lat nu när man skriver det, men vi orkade verkligen inte mer. Kroppen kändes trött och matt och huvudvärken började göra sig påminnd... så vi bestämde oss för att köra hem istället.

Nu ska jag lägga upp träningen lite annorlunda nu under tiden det är så varmt. I vanliga fall kör vi igenom hela kroppen varje gång vi är på gymmet... men i denna värmen så kommer det att bli att vi kör olika muskelgrupper för varje gång vi är på gymmet. Vill ju inte låta bli och träna bara för att det är varmt.
Nej, nu ska jag planera min träning.

Gymmet idag

Ikväll när Benny kommer hem så ska vi bege oss till gymmet.
Det är snart en vecka sedan vi var där och det kryper i hela kroppen.
 Det känns verkligen när man inte är regelbundet på gymmet. Jag får så dåligt samvete när jag inte är på gymmet 2-3 gånger i veckan, så därför måste det bara bli bättring på det nu. Som sagt var så ska vi dit idag, sedan blir det nog en vända på torsdag förmiddag för min del samt lördagförmiddag.

Vad är en rimlig tid att klara av 5 km på?

Kontakt

Nu har jag precis skickat iväg ett mail till proteinbutiken.se och frågat dem vad de kan rekommendera mig för produkter med hänsyn tagen till mina mål med min träning.
Jag kan absolut ingenting om detta med protein och liknande, så det ska bli väldigt spännande och se vad de svarar mig.. om de svarar mig.
Det ska också bli intressant och se hur lång tid det tar och få ett svar.

Har ni några tips på bra sidor som handlar om detta med protein?

Bristande träning

Träning har det inte blivit mycket av sedan i onsdags. Det har inte ens blivit promenader... ingenting. Lusten att träna gör sig påmind... men något annat inom mig tar över och det slutar med att jag stannar inne och hemma och gör ingenting. Jag ska vinna över det där som hindrar mig, vilket mest troligast är jag själv och inte något inom mig.... Men att ta sig över det där hindret känns nästan omöjligt, men det är inte omöjligt.

Hela jag har blivit upptagen av en mängd känslor.. och det hade ju varit positivt om det hade varit bra och positiva känslor, men istället är det känslor som säger att jag inte dugger som jag är, att jag är ful, fet, äcklig och överviktig. Att så fort jag går ut utanför dörrarna så tittar folk på mig och börjar tissla och tassla om hur stor jag är, hur fet jag är och hur jag borde stanna hemma. Allt detta är givetvis saker i mitt huvud och det är bara jag som kan göra mig av med dessa demoner.... men frågan för mig är hur jag gör det. Hur får jag bort dem?

Nej, nu orkar jag inte skriva mer... Ska se om jag kan få tillräckligt med lust för att packa in cyklen i bilen och sedan köra ut till mina föräldrar på landet och ta en cykeltur. Jag ska försöka.

Kommande sällskap

Jag börjar med att lägga in en bild på min kvällsmat från igår:Denna torsdagkväll kommer att spenderas i sängen tillsammans med två tidningar.


Det måste verka roligt när en överviktig person köper sådana tidningar. Jag undrar vad kassabiträdet tänker. Här är några exempel på vad jag tror att de kan tänka:

"Vad ska hon med dem till?"
"Är inte hon för tjock/fet för och läsa sådana tidningar?"
"Har hon missat att hon är överviktig, eller vad handlar det om?"

Anledningen till att jag köper dessa tidningar är dels för att få inspiration och motivation till att träna vidare och tänka att min träning faktiskt kan ge resultat. Förvisso är jag långt ifrån en så vältränad kropp som de allra flesta har i dessa tidningarna, men man får väl drömma? En annan anledning till varför jag köper dessa tidningar är för att där står faktiskt en hel del bra tips på både träning och kost. T ex så i Fitness hittade jag tipset på en bok som jag bara måste köpa:

"Fri från depression med kost, motion och sömn"

Jag lider ju av depressioner och därför fångade denna boken min uppmärksamhet och jag ska som sagt var köpa den. Finns intresse kan jag ge en recension på den?

Nej, nu ska jag lägga mig i sängen och fördriva tiden med mina tidningar.

Gymmet i eftermiddags

Efter att inte ha varit på gymmet sedan i fredags, var det åter dags för ett besök idag. Jag kände inte direkt för det när det var dags att köra dit, men jag är glad över att jag tog mig dit nu. Det kändes riktigt skönt och få träna och röra på sig idag, även om vi tog det lungt och det inte känns något speciellt nu.
Vi var på gymmet vid 16.00 och då inleddes det hela med 10 min på löpbandet, intervall-träning. Sedan var det styrketräning som gällde och vi körde som vanligt igenom hela kroppen. Har ju ett sådant program att vi tränar hela kroppen varje gång vi är på gymmet. Träningen avslutades med 5 min på löpbandet, intervall. Varför blev det bara 5 min? Jo, dels för att jag blev fruktansvärt trött och sedan för att jag kände mig en aningen stressad eftersom min bror skulle iväg och han åkte med oss. Men... 5 min är bättre än ingenting. Efter 1,5 tim på gymmet intog jag nästan direkt efter träningen en energidricka. Burken är grön och där är ett stort V på den. Denna energidricka innehåller guarana och B-vitaminer. Jag har ingen aning om det var bra eller dåligt... får se om jag kan ta reda på det.
När vi kom hem var det dags för mat i magen. För min del blev det två knäckemackor där jag hade mjölkfritt smör, kalkonkött, ost och tomat på den ena och på den andra smör, ägg och kaviar. Till detta drack jag en kopp te med lättmjölk i.

Nu ska jag snart inta en frukt och titta lite i tidningen I Form, sedan är det dags för lite sömn.

Edit: Jag funderar på om jag ska ta kort på mig själv, på min kropp, och lägga ut på bloggen för att om ca 1 månad ta nya för och se om där blivit någon skillnad och dels för att dela med mig av mina framgångar till er som hittat hit till denna bloggen. Vad anser ni om detta? Positivt eller negativt?

Energin som bortblåst

Energin är som bortblåst hos mig...
Jag vet inte vad det är, men det känns som om all energi bara runnit av mig.
Jag hade nästan hela veckan planerad i träningsväg... men inget utav det har skett ännu. Inget gym, inga promenader... ingenting.
Bara en massa slöande, ätande och tv-tittande.
Jag vill träna, huvudet säger till mig att jag vill träna och ska träna... men kroppen orkar inte, den säger nej, stopp.

Vad gör man när något sånt här händer?
Ska man lyssna på huvudet eller på kroppen?

Inget gym ikväll

Det var egentligen meningen att jag skulle till gymmet ikväll.... men det blev inget.
Anledningen till det var att jag hade ett mindre sammanbrott i förmiddags och därmed ansåg min bror att vi inte skulle träna ikväll, utan vi skulle ta det imorgonkväll istället.
Hur jag än mår imorgon så ska jag träna. Det kryper nästan i kroppen och det känns som om jag mår sämre utav att inte träna just nu. Kanske är det bara jag som tycker så eller så är det verkligen så att jag mår bättre av att träna.

Imorgon ska jag se gymmet ifrån insidan. :-P

Ny design?

Jag jobbar på att det ska komma upp en ny design på denna sidan eftersom jag själv tycker att den designen som finns är fruktansvärt trist och inte det minsta inspirerande eller motiverande.
Men ni får stå ut med denna ett litet tag till.
:)

Träning v. 30

Måndag: Gymmet - köra hela kroppen
Löpband

Tisdag: Ev. löpbandet på gymmet

Onsdag: Gymmet - köra hela kroppen
Löpbandet

Torsdag: ?

Fredag: Vilodag?

Lördag: ?

Söndag: ?


Varför det står ? på fyra dagar är för att jag och sambon inte kunnat komma fram till hur vi ska lägga upp träningen dessa dagar, då han är upptagen på annat håll på eftermiddag / kväll och jag jobbar förmiddgar / eftermiddagar.
Det är enbart därför det står ?.
Jag ska absolut träna, men jag vet bara inte hur och när än.
Uppdaterar när jag vet det.

Svårt med maten

Träningen är inte det svåraste i min väg mot ett hälsosammare liv, det är snarare så att jag skulle kunna träna mer än vad jag gör.
 Men jag vet med mig att om jag försöker göra allt på en gång så tröttnar jag och det vill jag absolut inte.
Jag har börjat hitta en kärlek till löpning... på löpband.
Vet inte om jag tycker det är lika kul ute i det fria eller om det bara är på löpbandet än så länge det är kul.
Det som är svårt, tycker jag, är maten.
Att veta vad det innebär att äta rätt.
Där är ju en mängd olika förslag till hur man ska äta, så hur ska man veta vad som är bra och dåligt?

Gymmat

Fredagkväll och jag har tillbringat ca 1,5 tim på gymmet. Är nästan precis hemkommen och nästa på listan att göra är duscha.
Idag blev det 15 min på löpbandet före, intervall, och styrka för hela kroppen utom benen. Ska till gymmet imorgon och köra igenom benen. Jag orkade faktiskt inte köra dem idag, så jag hoppade över dem. Vet inte om det var bra eller dåligt....

Jag måste bara "kräka ur" mig lite negativt gällande gymmet jag tränar på. Min sambo har tidigare tränat där och det är relativt billigt (2000:-/år) därav anledningen till att det blev det gymmet. När vi var där första gången och fick vårt program av vår instruktör så fick jag kanske inte världen bästa intryck av varken honom eller gymmet.. men ville ju gärna tro min sambo så därför tänkte jag att jag ger det hela en chans. Jag har ju tidigare tränat på Nautilus som är mycket större än detta lilla gym, så jag kunde kanske inte direkt jämföra. Men... ialla fall..... Instruktören kändes lite halvdan.... Han frågade inte vad vi var ute efter med vår träning, utan alla fick samma program.. hmm..... Han ställde inte in stolar och liknande, utan det fick vi göra själv för det kunde vi bästa själva ansåg han. Hmmmm..... okej...... Han sa att där alltid fanns en instruktör tillhands så man kunde ställa frågar till denna när man undrade över något... Vi tränade i måndags förmiddag, onsdags eftermiddag och nu ikväll och vi har inte sett en enda instruktör en enda gång. Hmmm.... okej... skumt..... Personalen som sitter i receptionen har väldigt sällan en aningen om saker och ting man frågar dem. *suckar*  Där finns ETT löpband på hela gymmet, några gamla och kassa cyklar, en roddmaskin och två trappmaskiner. Det jag verkligen hänger upp mig på är att det finns ETT löpband. Känns som om man aldrig kan släppa löpbandet när man väl fått tillgång till det.... Jag vill springa även efter träningen, men har inte kunnat göra detta en enda gång.
Känns som om detta kommer bli ett väldigt långt år och jag önskar att jag hade tagit ett 3-månaders kort istället. Känns som om man slänger ut 2000:- på ingenting.. eller ialla fall inte mycket.
Känner mig så besviken just nu.

Vad hade ni gjort i ett läge som mitt?? Finns där något man kan göra?

Nu ska jag äta lite mannagrynsgröt, sedan ska jag in i duschen. Återkommer kanske med ett inlägg till då jag har mer och skriva.

// Petra

Dålig uppdatering

Jag vet att jag inte skrevet på några dagar nu och tanken är att jag ska skriva här varje dag.
Har inte ens en bra ursäkt till varför jag inte skrevet, utan jag har bara inte gjort det för att jag varit lat och inte orkat.

Ialla fall... I måndags förmiddag var jag på gymmet och körde igenom hela kroppen (som jag gör varje gång) och det kändes jätte skönt. Jag stod på löpbandet i 10 min innan och 10 min efter, varierade löpning och gång då jag har alldeles för kass kondition för och jogga/springa i 10 min i sträck.
Promenaden i tisdags uteblev av den enkla anledningen - lathet.
Skäms gör jag och dåligt samvete har jag... men jag tänker inte ge upp, utan det blir bättre motivation nästa gång.
Onsdag eftermiddag var det åter dags för gymmet, men denna gången kändes det segare och tyngre. Kände inte alls för och träna först och det var riktigt segt och komma igång, men tack vare peppning från b la brossan så körde jag igenom hela programmet och efteråt kändes det riktigt bra och skönt. Även denna gången blev det 10 min före och efter på löpbandet, men denna gången lyckades jag hitta intervallprogrammet och jag måste bara skriva att JAG ÄLSKAR DET. Trodde aldrig jag skulle tycka om ett löpband, men nu ser jag nästan framemot nästa gång det är dags för löpbandet - vilket är imorgon.
Dagens cykeltur har också uteblivit och det är också av den enkla, men otroligt dåliga anledningen - lathet. Egentligen borde inte det uttrycket finnas i mitt ordförråd... men det gör det. Det är dags och träna bort det.

Imorgon är det dags för gymmet igen och just nu ser jag fram emot det, men hur jag känner imorgon vet jag inte. Hur jag än känner så ska jag dit och jag ska köra igenom hela programmet och jag ska köra mina 10 min före och efter på löpbandet. Börjar jag hoppa över så slutar det hela med att jag kommer sluta träna och hur ska jag då komma ner i vikt och skaffa mig de muskler jag vill ha???

Ska också försöka bli bättre, mycket bättre, på och skriva här i denna bloggen. Dela med mig av mina tankar och rutiner, hur jag äter, oavsett om det är bra eller dåligt, min träning o.s.v.
Ni får jätte gärna komma med era kommentarer.

RSS 2.0
Namn: Petra
Ålder: 24
Bor: Utanför Helsingborg
Yrke: Barnskötare
Intresse: Träning, min hund

Jag är en tjej som, en gång för alla, försöker komma tillrätta med vikten och det genom regelbunden träning och bra mat. I denna blogg skriver jag om allt som kan tänkas röra min vikt, dvs träning, mat, tankar, känslor m.m. Jag kommer också till att försöka komma med tips till er läsare allt eftersom jag själv lär mig mer och mer inom olika saker.