Bytat adress

Vill ni läsa om mitt liv och min träning får ni från och med nu gå in på

linne84

Dagens träning

Jag körde inget benpass, utan jag valde löparbandet istället helt och hållet ikväll.
Resultatet blev följande:

Tid: 30 min
Distans: 2,92 km
Lutning: 1%Träningspass idag?

Sitter just nu och funderar på om jag verkligen ska följa med till gymmet idag eller vad jag ska?
Det känns som om jag har en massa annat jag vill göra idag... men tiden räcker inte riktigt till.

Jag vill till gymmet och köra ben och sedan ställa mig på löbandet 30-40 min, för att avsluta det hela med lite solning. Känns som om det skulle kunna behövas.... men.... Där alltid det där men.... Jag vill baka, jag vill åka till HM och kolla efter byxor då jag äger endast ett par byxor, jag vill till Ikea m.m. *suckar*
Vad gör man? Hur bestämmer man sig?

Gymbesök

Idag var jag och brossan på gymmet.
Det blev rygg, axlar, biceps och triceps. Låter kanske konstigt att vi körde allt utom benen, men det var för att vi hade en tid att passa och därför hann vi inte med benen idag. Det blev också 10 min uppvärming på löpbandet - intervaller. Jag glömde kolla distansen och antalet förbrukade kalorier.

Imorgon blir det åter ett besök på gymmet och då ska det köras ben och så ska det bli cardio på löpbandet också.

Nej, nu ska jag sova.
Vi hörs imorgon.

Sant & falskt om träning

Rubriken är hämtad ifrån en artikel som är med i bilagan FREDAG som säljs tillsammans med Kvällsposten.
Fitnessexperten Tobias Rollne reder ut en del träningsmyter:

Myt 1: Morgonträning är mest effektiv för fettförbränning.
Tobias: - Fel, det som avgör är hur länge och hur intensivt du tränar, inte vilken tidpunkt på dagen du gör det.

Jaha, då vet man att man inte behöver gå upp 05.00 på morgonen för och ge sig ut på en promenad för att man ska förbränna så mycket fett som möjligt. Alltid skönt med den där extra tiden i sängen på morgonen. :)

Myt 2:
Man kan punktträna bort fett.
Tobias: - Vissa studier har visat att om man tränar benen riktigt hårt så förbränner man mer fett där men man har inte kunnat visa samma sak för överkroppen.

Då ska ha köras ben till tusen nu då.

Myt 3: Man måste träna 35-40 minuter innan fettförbränningen sätter igång.
Tobias: - Fel. Fett förbränner du hela tiden, natt som dag, kroppen behöver det för att fungera. Men när man tränat 40 till 90 minuter kan det vara så att kolhydraterna är förbrukade och då börjar man att bränna av fettet istället.

Myt 4: Styrketräning med lätta vikter ger långa slanka muskler.
Tobias: - Fel, utseendet på musklerna är genetiskt betingat.

Hoppas man har snygga muskler i släkten.

Myt 5:
Muskler omvandlas till fett när man slutar träna.
Tobias: - Nja, muskelcellerna blir inte till fettceller för att du slutar träna men när du gör det så får musklerna mer fett insprängt i sig.

Myt 6: Vibrationsbälten från TV-shop funkar inte.
Tobias: - Träningseffekter bygger på att du anstänger dig. Det är skrattretande att folk använder bältena, de är fullständigt verkningslösa.

Myt 7: Det är grymt bra träning att springa baklänges.
Tobias: - Hahah, det är inte bättre än något annat, men det kan kanske vara bra för koordinationen.

Myt 8: Får man inte träningsvärk ger inte träningen någonting.
Tobias: - Stämmer inte, träningsvärk får du när du tränat något som kroppen inte är van vid.

Myt 9: Kaffe innan träningen ökar fettförbränningen.
Tobias: - Stämmer. Koffein får hjärtfrekvensen att öka vilket ger en minimal ökning på ämnesomsättningen.

Här ska det börja drickas kaffe. Undrar om detsamma gäller för energidricka då? Där är ju koffein i dem också. 

Myt 10:
Armhävningar på knäna har ingen effekt.
Tobias: - Jo det har de. Är det jobbigt så har det effekt och det är klart att 100 armhävningar på knäna är jobbigt.

Motivation

I nr 288/06-2008 av tidningen Body finns en liten artikel med översrkiften "BIGGEST LOSER?"
I artiklen kan man läsa om 19-åriga skånekillen Mikael Hamrin som gick ner 66 kg på 4 månader. Anledningen till viktnedgången är att han blev förtjust i en tjej, men att denna tjej inte kunde se honom för vem han var pga all övervikt. Dessutom hade hon en annan pojkvän vid tillfället. Dock gjorde han ingenting åt saken i början, men efter en resa till Thailand med familjen där de videofilmade och han såg sig själv och då också insåg hur rund han var, så var beslutet fattat.
Han skulle gå ner i vikt, så var det bara.
Vid denna tidpunkt vägde han hela 136 kg.
Tidningen har då frågat honom hur han gjorde för att gå ner alla dessa 66 kg på denna relativt korta tid och han svarar:

"Jag började gå en timme varje dag innan frukost. Därefter var det dags för skoldagen, där jag hade med mig egen mat, oftast kyckling, sallad, keso, stekta sojabönor och liknande. När jag kom hem från skolan, så cyklade jag ner till gymmet där jag sedan körde en timme kardio, och efter det en timme styrketräning. Och då endast med lätta vikter med många repetioner. Oftast så gick jag med cykeln bredvid mig i rask takt hem från gymmet, cirka tre kilometer. Jag körde på en riktigt hård diet, vilket gjorde att jag rasade snabbt i vikt i början. Därefter stannade vikttappet upp i en-två veckor, innan jag fortsatte att tappa i vikt."

Detta kallar jag verkligen en motivationsporre. Är man låg en dag och inte riktigt känner för och träna så är det bara till och plocka fram denna texten och så kommer träningslusten krypandes. Jag känner hur min kommer nu, men jag kan inte träna för tillfället då jag börjar jobba om ca 45 min.
Träningen kommer ikväll, var så säker på det.

Slutet på denna solskenshistoria är helt klockren:

Mikael är förlovad med tjejen han blev så förtjust i.

Dagens träning

15 min intervall på löpbandet - distans 1,66 km
Axlar 1 x 10
Mage 2 x 10

Snabbt besök

Som jag skrev tidigare så var det dags för ett besök på gymmet idag då det var ca 1 vecka sedan vi var där sist.
Sagt och gjort så körde vi dit nästan med en gång Benny kom hem från jobb. Lusten att träna var nästan på topp... men den försvann nästan med en gång innanför dörren på gymmet pga värmen som var där. På det gymmet vi tränar på är det inte världens bästa luft och ännu värre var det nu i denna väldiga värmen.
Det blev 15 min intervall på löpbandet. Jag kom 1,66 km på 15 min och det känns kanske inte så bra, men det är bättre än ingenting och jag måste tänka på att jag nästan precis börjat tycka om att springa. Förut hatade, verkligen hatade, jag att springa och jag orkade inte springa 1 min ens.. men nu har det blivit lite bättre och jag tycker om att springa mer och mer för varje gång nu. :)
Målet är att klara jogga, utan att stanna en enda gång, 5 km på max 30 min. Vet inte om det är rimligt, men jag satsar på det ialla fall.
Efter löpbandet blev det axlar och mage... sedan orkade vi verkligen inte mer. Känns som om man är super lat nu när man skriver det, men vi orkade verkligen inte mer. Kroppen kändes trött och matt och huvudvärken började göra sig påminnd... så vi bestämde oss för att köra hem istället.

Nu ska jag lägga upp träningen lite annorlunda nu under tiden det är så varmt. I vanliga fall kör vi igenom hela kroppen varje gång vi är på gymmet... men i denna värmen så kommer det att bli att vi kör olika muskelgrupper för varje gång vi är på gymmet. Vill ju inte låta bli och träna bara för att det är varmt.
Nej, nu ska jag planera min träning.

Gymmet idag

Ikväll när Benny kommer hem så ska vi bege oss till gymmet.
Det är snart en vecka sedan vi var där och det kryper i hela kroppen.
 Det känns verkligen när man inte är regelbundet på gymmet. Jag får så dåligt samvete när jag inte är på gymmet 2-3 gånger i veckan, så därför måste det bara bli bättring på det nu. Som sagt var så ska vi dit idag, sedan blir det nog en vända på torsdag förmiddag för min del samt lördagförmiddag.

Vad är en rimlig tid att klara av 5 km på?

Kontakt

Nu har jag precis skickat iväg ett mail till proteinbutiken.se och frågat dem vad de kan rekommendera mig för produkter med hänsyn tagen till mina mål med min träning.
Jag kan absolut ingenting om detta med protein och liknande, så det ska bli väldigt spännande och se vad de svarar mig.. om de svarar mig.
Det ska också bli intressant och se hur lång tid det tar och få ett svar.

Har ni några tips på bra sidor som handlar om detta med protein?

Bristande träning

Träning har det inte blivit mycket av sedan i onsdags. Det har inte ens blivit promenader... ingenting. Lusten att träna gör sig påmind... men något annat inom mig tar över och det slutar med att jag stannar inne och hemma och gör ingenting. Jag ska vinna över det där som hindrar mig, vilket mest troligast är jag själv och inte något inom mig.... Men att ta sig över det där hindret känns nästan omöjligt, men det är inte omöjligt.

Hela jag har blivit upptagen av en mängd känslor.. och det hade ju varit positivt om det hade varit bra och positiva känslor, men istället är det känslor som säger att jag inte dugger som jag är, att jag är ful, fet, äcklig och överviktig. Att så fort jag går ut utanför dörrarna så tittar folk på mig och börjar tissla och tassla om hur stor jag är, hur fet jag är och hur jag borde stanna hemma. Allt detta är givetvis saker i mitt huvud och det är bara jag som kan göra mig av med dessa demoner.... men frågan för mig är hur jag gör det. Hur får jag bort dem?

Nej, nu orkar jag inte skriva mer... Ska se om jag kan få tillräckligt med lust för att packa in cyklen i bilen och sedan köra ut till mina föräldrar på landet och ta en cykeltur. Jag ska försöka.

Kommande sällskap

Jag börjar med att lägga in en bild på min kvällsmat från igår:Denna torsdagkväll kommer att spenderas i sängen tillsammans med två tidningar.


Det måste verka roligt när en överviktig person köper sådana tidningar. Jag undrar vad kassabiträdet tänker. Här är några exempel på vad jag tror att de kan tänka:

"Vad ska hon med dem till?"
"Är inte hon för tjock/fet för och läsa sådana tidningar?"
"Har hon missat att hon är överviktig, eller vad handlar det om?"

Anledningen till att jag köper dessa tidningar är dels för att få inspiration och motivation till att träna vidare och tänka att min träning faktiskt kan ge resultat. Förvisso är jag långt ifrån en så vältränad kropp som de allra flesta har i dessa tidningarna, men man får väl drömma? En annan anledning till varför jag köper dessa tidningar är för att där står faktiskt en hel del bra tips på både träning och kost. T ex så i Fitness hittade jag tipset på en bok som jag bara måste köpa:

"Fri från depression med kost, motion och sömn"

Jag lider ju av depressioner och därför fångade denna boken min uppmärksamhet och jag ska som sagt var köpa den. Finns intresse kan jag ge en recension på den?

Nej, nu ska jag lägga mig i sängen och fördriva tiden med mina tidningar.

Gymmet i eftermiddags

Efter att inte ha varit på gymmet sedan i fredags, var det åter dags för ett besök idag. Jag kände inte direkt för det när det var dags att köra dit, men jag är glad över att jag tog mig dit nu. Det kändes riktigt skönt och få träna och röra på sig idag, även om vi tog det lungt och det inte känns något speciellt nu.
Vi var på gymmet vid 16.00 och då inleddes det hela med 10 min på löpbandet, intervall-träning. Sedan var det styrketräning som gällde och vi körde som vanligt igenom hela kroppen. Har ju ett sådant program att vi tränar hela kroppen varje gång vi är på gymmet. Träningen avslutades med 5 min på löpbandet, intervall. Varför blev det bara 5 min? Jo, dels för att jag blev fruktansvärt trött och sedan för att jag kände mig en aningen stressad eftersom min bror skulle iväg och han åkte med oss. Men... 5 min är bättre än ingenting. Efter 1,5 tim på gymmet intog jag nästan direkt efter träningen en energidricka. Burken är grön och där är ett stort V på den. Denna energidricka innehåller guarana och B-vitaminer. Jag har ingen aning om det var bra eller dåligt... får se om jag kan ta reda på det.
När vi kom hem var det dags för mat i magen. För min del blev det två knäckemackor där jag hade mjölkfritt smör, kalkonkött, ost och tomat på den ena och på den andra smör, ägg och kaviar. Till detta drack jag en kopp te med lättmjölk i.

Nu ska jag snart inta en frukt och titta lite i tidningen I Form, sedan är det dags för lite sömn.

Edit: Jag funderar på om jag ska ta kort på mig själv, på min kropp, och lägga ut på bloggen för att om ca 1 månad ta nya för och se om där blivit någon skillnad och dels för att dela med mig av mina framgångar till er som hittat hit till denna bloggen. Vad anser ni om detta? Positivt eller negativt?

Energin som bortblåst

Energin är som bortblåst hos mig...
Jag vet inte vad det är, men det känns som om all energi bara runnit av mig.
Jag hade nästan hela veckan planerad i träningsväg... men inget utav det har skett ännu. Inget gym, inga promenader... ingenting.
Bara en massa slöande, ätande och tv-tittande.
Jag vill träna, huvudet säger till mig att jag vill träna och ska träna... men kroppen orkar inte, den säger nej, stopp.

Vad gör man när något sånt här händer?
Ska man lyssna på huvudet eller på kroppen?

Inget gym ikväll

Det var egentligen meningen att jag skulle till gymmet ikväll.... men det blev inget.
Anledningen till det var att jag hade ett mindre sammanbrott i förmiddags och därmed ansåg min bror att vi inte skulle träna ikväll, utan vi skulle ta det imorgonkväll istället.
Hur jag än mår imorgon så ska jag träna. Det kryper nästan i kroppen och det känns som om jag mår sämre utav att inte träna just nu. Kanske är det bara jag som tycker så eller så är det verkligen så att jag mår bättre av att träna.

Imorgon ska jag se gymmet ifrån insidan. :-P

RSS 2.0
Namn: Petra
Ålder: 24
Bor: Utanför Helsingborg
Yrke: Barnskötare
Intresse: Träning, min hund

Jag är en tjej som, en gång för alla, försöker komma tillrätta med vikten och det genom regelbunden träning och bra mat. I denna blogg skriver jag om allt som kan tänkas röra min vikt, dvs träning, mat, tankar, känslor m.m. Jag kommer också till att försöka komma med tips till er läsare allt eftersom jag själv lär mig mer och mer inom olika saker.